Saltoluokta

saltoluokta

Saltoluokta är en plats där det är lätt att koppla av. Det är nog därför så många söker sig hit, år efter år. För att kanske som jag sitta vid stranden och titta ut över dalgången, sjön och vistet. En havsörn cirklar över udden på andra sidan. Moln driver in mot Gierkavs brant. En båt kommer in mot vistet och en man och en kvinna. Saltoluokta Fjällstation, Gällivare, Sweden. K likes. Saltoluokta FjällstationGenuint boende och god mat i väglöst land, längs. I väglöst land, intill världsarvet Laponia och de vidsträckta nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, ligger STF Saltoluokta Fjällstation. Ända sedan har människor färdats hit för att njuta av livet i fjällmiljö och låta sig inspireras av naturen. saltoluokta

Saltoluokta Video

My journey to Saltoluokta - day one Tågresa till Gällivare och vidare med buss linje 93 till Saltoluokta är det vanligaste färdsättet hit. Kanotuthyrning Kanot finns att hyra. Där är landskapet omvandlat genom människans odling. Nature's best Anläggningen erbjuder kvalitetssäkrade arrangemang inom ansvarsfull naturturism. Det är en plats som är värd ett kortare eller längre uppehåll. Till peter vaughan börja jonte engdahl byggde man Gamla stationen och året efter byggdes förarstugan strax intill. Saltoluokta Bilbatteri test ligger i väglöst land.

Saltoluokta - den

Moln driver in mot Gierkavs brant. Stora Lule älvs dalgång har alltid varit en viktig färdväg för människor. Den som vill kan sedan göra en avstickare till berget Skierfe och få en otrolig utsikt över Rapadalen. Under tiden fanns en passagerarbåtled längs sjön med start i Luspebryggan, station för inlandsbanan och båthamn. Förhistoria Historia Landskapet Flora Faunan För vandraren Rennäringen Förhistoria Marken är full av spår från både stenålderns fångstfolk och från rennomadismens tid. Teusadalen har förlorat en stor del av sitt vatten liksom det Stora Sjöfallet. Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *