Marängsviss

marängsviss

Marängsviss med bananer och vispgrädde. Foto: Olof Abrahamsson. Okänd. 0 portioner. Bli först att gilla receptet. Gillar du det här receptet? Dela på Facebook Skriv ut Tipsa en vän. Marängsviss (med äldre svensk stavning även marängsuisse) är en efterrätt gjord på maräng, vispad grädde och chokladsås. Desserten kallades förr för hovdessert, och serverades då med flagad mandel eller med färska bär. Ibland ingår även glass och/eller bananer i marängsviss. Rättens namn kommer av franskans. Recept på Marängsviss. Enkelt och gott. Marängsviss är en efterrätt som i början gjordes med grädde, maräng, chokladsås, färska bär och flagad mandel. På senare tid gjordes receptet om och färska bär och mandel har ersatts mot banan och glass. Om man inte vill använda eller inte tål banan kan man hoppa över den.

Marängsviss - hade ett

I Sverige har denna term sedan givit upphov till namnet på en speciell rätt — marängsuisse, formen marängsviss är belagd sedan slutet av talet. Marängsviss med flamberad banan Cissi Wallin. Bounty Road med cashewnötter Leila Lindholm. Vill du bara ha smör i så Jag tycker det är gott med vaniljglass i min marängsviss - en del har det inte. Skriv ut receptet Dela på facebook. Ett tips är att bjuda gästerna på marängsviss nästa gång du har middag.

Marängsviss - Lgenhet Stockholm

Recept på internet sedan Bounty Road med cashewnötter Leila Lindholm. Ibland kan det vara bra att snabbt kunna översätta mellan olika vikt- och måttenheter. Saffranskanelbullar Baka gula fina saffranskanelbullar. Marängtårta med jordgubbar, hallon och blåbär En god och enkel tårta med hembakta maräng- och mandelbottnar som passar till midsommartårta, Nu har vintertiden klickat in och sommartiden är tillbakaskruvad. Trots detta är de vanligaste felen folk gör när de lagar mat ganska enkla. marängsviss

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *